Familie Soutberg
Den Helder
21 april Dinsdag 22 april 2008: Southwest Chief–Los Angeles–Pasadena  23 april

Gepland:

Ervaringen:

Ondanks het probleem met onze tas hebben we redelijk geslapen als we rond achten Los Angeles binnenrijden. Vanuit de trein hebben we een mooi gezicht op de skyline. We komen aan in het beroemde Union Station, dat in veel films figureert, en niet zo lang geleden in oude luister is hersteld. Onze eerste gang is naar Lost and Found; de dame die ons te woord staat vraagt kordaat naar details, gaat dan bellen, en komt al gauw met een briefje waarop het telefoonnummer van het Grand Canyon Railway Hotel en de contactpersoon die we daar kunnen bellen; als we weggaan wenst ze ons nog vriendelijk succes.

Als we het Railway Hotel bellen meldt men daar dat er nog geen tas is gevonden. We spreken af dat ze ons Bed and Breakfast-adres van vandaag bellen als de tas terecht is. Dan lopen we even het station uit, maar de omgeving valt ons erg tegen. Old Los Angeles staat vol met kraampjes en wordt omgeven door autoverkeer. We gaan al snel terug naar het station. Daar wordt ter gelegenheid van Earth Day een manifestatie gehouden van openbaar vervoer en watervoorziening, met dames verkleed als Mother Earth en Miss Transit, en een optreden van een popgroepje. Dat verzet de zinnen een tijdje, en rond het middaguur besluiten we maar alvast naar ons B&B-adres te gaan, dan kunnen we daar misschien al onze bagage achterlaten tot de check-in-tijd van 16:00u.

Onze B&B, The Artists' Inn, ligt in Pasadena, en we nemen de Metro Gold Line ernaartoe. $1.25 per persoon is geen geld, en de automaat accepteert alles tussen een quarter en een biljet van $20. We gebruiken dat laatste en krijgen allemaal losse dollars terug. Voorlopig genoeg kleingeld dus. Onderweg zien we de omgeving veranderen, en als we bij Mission Station aankomen zijn we in een parkachtige buurt beland, met brede lanen en veel groen. De Inn ligt op vijf minuten lopen van het station, dus om een uur of twee bellen we aan. We krijgen niet eens de kans om te vragen of we bagage mogen achterlaten, maar worden meteen hartelijk verwelkomd. Als klap op de vuurpijl melden de beheerders dat onze tas is teruggevonden, en de volgende dag afgehaald kan worden op Union Station. Toch een hele opluchting!

Onze kamer, in een losstaand huis, heeft het werk van Georgia O'Keeffe als thema. We hadden de Vincent van Gogh-room geboekt, maar deze lijkt ons minstens even fraai.

Als we ons geïnstalleerd hebben gaan we voor een verlate lunch naar een bakery vlakbij het station, aanbevolen door de Innkeepers; het eten smaakt heerlijk. Aansluitend maken we een wandeling door het gebied rond Mission Station, met grappige winkels, en een Radio Shack waar ik een extra SD-kaart voor het fototoestel haal. Het diner gebruiken we in een casual, maar duur restaurant met de simpele naam 750ml. Smaakt weer uitstekend, maar de creditcard moet eraan te pas komen. Ik beken de dame die ons bedient dat dit de eerste keer is dat ik een diner in de USA met een card afreken, en niet weet hoe het dan moet met gratuity. Ze legt het vriendelijk uit; dat weten we ook weer.

Heel wat relaxter dan gisteren gaan we slapen. Morgen de tas ophalen, en dan naar Sacramento.