Familie Soutberg
Den Helder
22 april Woensdag 23 april 2008: Pasadena–Los Angeles–Sacramento  24 april

Gepland:

Ervaringen:

Na een uitstekende nachtrust genieten we van een heerlijk ontbijt. Innkeeper Dennis bereidt heerlijke taco's, en behalve het eten krijgen we de mededeling dat onze tas is aangekomen op Union Station. We nemen afscheid van de Innkeepers en stappen weer op de Metro Gold Line. In een mum van tijd staan we bij de Lost and Found op Union Station en nemen dankbaar onze tas in ontvangst. Dezelfde dame die ons gisteren hielp wenst ons een goede reis. We bedanken haar hartelijk voor alle moeite.

We hebben de tijd om Union Station nog eens te bekijken; een monumentaal bouwwerk dat toch aan moderne eisen voldoet. Op de koersborden staat “onze” Coast Starlight vermeld voor vertrek naar Sacramento om 10:15u. Hoewel de afstand tussen Los Angeles en Sacramento niet heel erg groot is zal de trein er volgens de dienstregeling 14 uur over doen; deels omdat we “omrijden” via de kust, deels omdat we op diverse plaatsen moeten wachten op tegemoetkomende treinen. Het zal tegen middernacht zijn als we in Sacramento aankomen.


De eerste tijd rijdt de trein door Los Angeles en steeds rijkere voorsteden. We zien citroenbomen en sinaasappelbomen in de tuinen, en veel zwembaden. Dan draaien we richting kust, en tegen het eind van de ochtend zien we voor het eerst de Stille Oceaan, compleet met palmbomen. De uren daarna trekt een eindeloos gevarieerd landschap voorbij, van landtongen in de oceaan tot nauwe bergpassen.We dineren met moeder en dochter uit Boise, Idaho. Dochter (jaar of tien) doet aan “competitive cheerleading” en ze komen terug van een wedstrijd bij Disney in Anaheim. De reis per trein is een cadeautje (de andere cheerleaders zijn met het vliegtuig), en de dames vinden het geweldig.

Als de avond valt zijn we moe van het kijken. We zitten de laatste uren tot Sacramento uit, lopen naar ons hotel (Best Western Sutter House), msn-en nog even met de kinderen, en stappen in bed. Morgen de huurauto ophalen; hoe zal dat rijden met een automaat?