Familie Soutberg
Den Helder
23 april Donderdag 24 april 2008: Sacramento–Redwood NP Hostel  25 april

Gepland:

Ervaringen:

We zijn op tijd wakker, en na een ontbijtbuffet lopen we naar de Avis-locatie om onze huurauto op te halen. Het weer is schitterend, zoals de hele vakantie al. Avis is maar een paar blokken verwijderd van het hotel, en we zijn er zo. Onderweg zien we nog het hostel van Sacramento, in een statig oud pand.

De meneer van de autoverhuur is heel behulpzaam; maar goed ook, want als ik de deuren van de witte Chevrolet HHR wil ontsluiten gaat alleen de die van de bestuurder open; je moet twee keer klikken om alle deuren te ontsluiten. Deze auto heeft iets meer dan 7600 mijl op de teller en ruikt nog een beetje nieuw. We bestuderen voor de zekerheid nog maar eens de werking van de automaat. Klinkt simpel, maar als we wegrijden en de motor ongeveer het toerental heeft waarbij ik gewoonlijk schakel trap ik automatisch op het koppelingspedaal, althans, op de rem die op die plek zit. Met een bonk staan we stil. Met enige moeite rijden we naar het hotel om uit te checken. Gelukkig is de oprit naar de I5 maar een paar stoplichten verwijderd van het hotel, en eenmaal op de autoweg is er niets meer aan de hand.

Voor de route naar het Redwood NP Hostel hebben we gekozen voor de suggestie van Google maps, die merkwaardigerwijs verschilt van de suggestie van Google Earth. Bij Redding zullen we I5 verlaten en CA299 richting Eureka aanhouden tot we US101 bereiken. De laatste brengt ons dan direct bij het hostel.

CA299 is een zeer goed berijdbare weg door een prachtige omgeving: heuvels met besneeuwde toppen, een meer, een mooi riviertje, en ergens onderweg nog een restant van de voorganger van deze weg, een brug uit 1923. In een klein dorp tanken we bij een meneer die met zijn collega een Oosterse taal spreekt, en we eten bij Gonzales Mexican Restaurant, waar de mensen Spaans spreken.

Als we bijna bij het hostel zijn moeten we even stoppen: een paar elanden steken op hun dooie gemak de weg over. Om een uur of acht komen we aan in het hostel. We drinken even iets, en gaan op tijd naar bed. Even uitrusten van de autorit.