Familie Soutberg
Den Helder
24 april Vrijdag 25 april 2008: Redwood National Park  26 april

Gepland:

Ervaringen:

We staan niet al te laat op, en ontbijten met koeken die we gister onderweg hebben gekocht, en koffie van het hostel. Het weer is nog steeds geweldig, en na het ontbijt steken we de weg over naar het oceaanstrand. Van hieraf heb je een mooi gezicht op het hostel. De kust is ruig en rotsachtig. Hier moet je niet met je schip in de buurt komen!

De rotsen zitten vol leven; dat is goed te zien nu het eb is. Behalve schelpdieren zien we op de rotsen ook kolonies zee-anemonen, en zelfs een paar zeesterren.

In het hostel moeten we zelf ons eten verzorgen, dus we rijden naar Crescent City, zo'n 10 mijl hiervandaan, en doen inkopen in een grote supermarkt.

In de middag gaan we kijken bij Wilson Creek, het waterloopje waaraan het hostel ligt. In de zomer schijnt het vrijwel droog te staan, maar nu is het een kabbelend riviertje, en je ziet aan de bedding dat het ook een woeste stroom kan zijn. We kunnen een klein stukje stroomopwaarts langs de oever, maar het struikgewas wordt al gauw ondoordringbaar, en we keren om. Toch leuk dat we dit even hebben gezien.

Tegen de avond lopen we nog eens naar zee. De zon komt nu van de andere kant en het is vloed; zo zie je de kust weer heel anders. Voldaan gaan we naar bed na een mooie eerste dag in het hostel.