Familie Soutberg
Den Helder
25 april Zaterdag 26 april 2008: Redwood National Park  27 april

Gepland:

Ervaringen:

Als we opstaan is het schitterend weer, dus de geplande kajak-tour kan doorgaan. We hadden op de site van het Redwood NP Hostel een verwijzing gevonden naar Kayak Zak, een bedrijf dat kajak-tours aanbiedt voor iedereen die dat wel eens mee wil maken, zelfs met lichamelijke handicaps, en daar een excursie gereserveerd naar Stone Lagoon, een lagune aan de oceaan ten zuiden van het hostel. Als we bij de lagune aankomen staat onze begeleidster Rebekah al klaar met de kajaks en bijpassende kleding. We krijgen een wetsuit, speciale schoenen, een fleece trui, windjack en zwemvest aan. Onze kajak is een type waarop je “vrij” zit, en Rebekah legt uit hoe je instapt en de peddels hanteert. Dan steken we van wal op een bijna spiegelgladde lagune.

De kajak is gemakkelijk te hanteren, en terwijl Rebekah van alles vertelt over de lagune en de dieren die er voorkomen varen we naar de zandbank die de lagune van de oceaan scheidt, maar bij zware stormen doorbreekt zodat allerlei dieren kunnen passeren. We stappen even uit om op de zandbank uit te kijken over de oceaan. Weinig dierenleven vandaag; misschien te mooi weer? Geen probleem, want de omgeving is ook zo al de moeite waard. Na weer een stukje varen stappen we uit bij een camp site die alleen over water of via een trail te bereiken is. Schitterende plekjes voor back country hikers.

Als we na twee uur genieten weer omgekleed aan wal staan bedanken we Rebekah voor de geweldige ervaring. We zullen van deze kajaktocht alleen de herinnering overhouden, en één enkele foto van Stone Lagoon, want een fototoestel meenemen op het water is veel te riskant.

Na de lunch rusten we eerst wat uit van onze kajaktocht. Dan nemen we een trail die direct achter het hostel begint. De bank in de tuin van het hostel is karakteristiek … De trail klimt meteen boven het hostel uit, en even later heb je een fraai vergezicht over de kust. De begroeiing is hier weelderig door de nevel die vrijwel elke dag vanaf de oceaan binnendrijft – een van de levensvoorwaarden van de coast redwoods.


Na het diner ga ik de achterstallige verslagen bijwerken terwijl Lida nog wat leest bij de kachel. Weer een hele mooie dag gehad!