Familie Soutberg
Den Helder
26 april Zondag 27 april 2008: Redwood National Park  28 april

Gepland:

Ervaringen:

De zondag begint nevelig. Alles ziet er heel anders uit dan in de volle zon. We ontbijten met uitzicht op de oceaan, en lopen dan naar het strand (geen zand, maar gruis). Een aparte sfeer in de nevel!

Later gaan we opnieuw richting “Trees of Mystery” via de trail die direct achter het hostel begint, met een lengte van een kilometer of drie. Ook hier zorgt de nevel voor een aparte sfeer. Het eind van de trail is een soort anticlimax: we komen uit bij gigantische beelden van Paul Bunyan en zijn koe, en een kabelbaantje naar de Trees of Mystery. Dat hoeft voor ons niet, dus we eten wat en nemen dezelfde weg terug. In een omgeving als deze is dat allesbehalve saai; je ziet gewoon dingen die je op de heenweg niet had opgemerkt.


Tegen het eind van de middag gaan we naar Crescent City. We denken dat het wel druk zal zijn omdat er twee tall ships worden verwacht, maar van drukte is geen sprake, en als we na het winkelen nog even door het stadje lopen is het vrijwel uitgestorven. Als we terugrijden naar het hostel hebben we geen tall ship gezien.

De dag eindigt zonnig, en we lopen nog even naar het strand. De zee verveelt niet gauw!