Familie Soutberg
Den Helder
28 april Dinsdag 29 april 2008: Redwood NP Hostel–Portland, OR  30 april

Gepland:

Ervaringen:

Het weer is nog steeds redelijk als we opstaan: een regenbuitje, wat zon, maar belangrijker, een temperatuur die niet in de buurt komt van het vriespunt. We besluiten het lot niet te tarten en de westelijke route naar Portland te nemen, langs zee. Geen zin om in het binnenland tegen sneeuwbuien of erger aan te lopen.

We checken rond achten uit bij het hostel, en volgen US highway 101 omhoog langs de kust. Fraaie vergezichten en bossen, en het rijden is geen enkel probleem. We stoppen onderweg een paar keer aan de kust: bij de Oregon Dunes en Rodea Point. Tegen half vijf in de middag gaan we wat eten in een restaurant in Wild West-stijl: Calamity Jane. De kleinste porties zijn ruim voldoende voor ons diner. We krijgen een grote bak ijs na waar we samen mee doen.

Het enige probleem van de dag is hoe we bij de Shilo Inn in Portland moeten komen. Het kaartje op het voucher is niet echt duidelijk, en de straten in Portland lopen een beetje vreemd: 2nd Avenue loopt aan twee zijden van de Willamette River, en als we ze bereiken zitten we bij een te laag nummer. De avenue is eenrichtingverkeer dus we moeten omrijden, en dan raken we de draad kwijt. We komen dan bij de verkeerde Inn, maar de receptionist daar wijst ons de weg, en tegen half acht zijn we op onze kamer.

We hebben hier weer internet, en er is een e-mail van een gepensioneerde Amtrak-engineer die heeft aangeboden ons een historische locomotief te laten zien die normaliter niet voor publiek te zien is behalve bij sporadische liefhebbersritten. We bellen hem, en spreken af dat hij ons morgen rond negenen ophaalt. Na een e-mailtje naar de kinderen gaan we slapen.