Familie Soutberg
Den Helder
29 april Woensdag 30 april 2008: Portland, OR  1 mei

Gepland:

Ervaringen:

Om klokslag negen komt Jim, onze gastheer vandaag, voorrijden, en even later zijn we op weg naar de werkplaats waar SPS 700 wordt onderhouden. In dezelfde werkplaats staat ook de beroemde Southern Pacific 4449 en een oude Union Pacific-locomotief die volop in het restauratieproces zit. De werkplaats staat op een industrieterrein dat volop in gebruik is, vandaar dat we er alleen kunnen komen als gasten van Jim.
Behalve de locomotieven is er nog veel meer te zien, van een voormalige Amtrak-loc die nu in Southern Pacific-kleuren is geschilderd tot de crew car in wording.


We zouden nog uren kunnen rondlopen en kijken, maar het blijkt dat Jim nog meer in petto heeft: hij rijdt met ons naar de Columbia Gorge – op zich al de moeite waard – en dan naar Multnomah Falls. Daar kunnen we een klein beetje terugdoen door Jim een lunch aan te bieden.Dan is het tijd om de huurauto in te leveren. Jim rijdt met ons mee, en met zijn hulp zijn we in een mum van tijd op het vliegveld. Het inleveren van de auto is een speciale ervaring: we hadden al gehoord dat het niet lang zou duren, maar de hele procedure bestond eruit dat we opreden tot bij de Avis-medewerker, hij de barcode op de voorruit scande en keek of de tank vol was, en vervolgens een ontvangstbewijs overhandigde. Het duurde niet langer dan een minuut!

Met de TriMet-tickets die Jim blijkbaar al had geregeld reden we nog naar de Oregon Zoo, waar we het materieel bekeken van de treintjes die daar rijden, en tenslotte keerden we terug naar het hotel. Intussen was het half zeven in de avond. We hadden een unieke dag uit gehad, en bedankten Jim hartelijk voor deze ervaring. Het aardigheidje dat we meehadden, Delfts-blauwe miniatuurklompjes, viel in goede aarde.

Uiteraard vielen we na deze dag voldaan in slaap!