Familie Soutberg
Den Helder
7 mei Donderdag 8 mei 2008: New Orleans  9 mei

Gepland:

Ervaringen:

In de morgen komen er al snel wat wolken, en de warmte wordt drukkend. Voordat we naar buiten gaan maak ik een foto van het intrigerende object aan de muur achter het guesthouse. Het zal met Mardi Gras te maken hebben, maar het zou net zo goed Icarus kunnen zijn, die met zijn vader van vogelveren vleugels maakte maar in zijn overmoed te dicht bij de zon kwam. Fraai hoe de pupillen worden gesuggereerd.

We lopen langs het water naar het Audubon Aquarium, waar we een combinatiekaartje kopen voor het aquarium en het IMAX theater ernaast. Het is blijkbaar een dag voor schooluitjes, want zowel het aquarium als het theater vullen zich al snel met schoolkinderen. In het Aquarium is het een keet van jewelste, met de meeste kinderen in de leeftijd zo van groep 2 tot groep 4. Vooral bij binnenkomst, waar je “door” een aquarium loopt, gillen de kinderen van plezier. Al met al is het bezoek de moeite waard, en dat geldt zeker voor het IMAX theater, waar een film draait over de wetlands rond New Orleans, Katrina, en de noodzaak de wetlands te behouden/herstellen. Binnen tien minuten is iedereen muisstil. De muziek past bij de film (een aantal “hoofdpersonen” maakt zelf muziek), en door de persoonlijke ervaringen gecombineerd met nieuwsflitsen is de film tegelijk indrukwekkend en ontroerend.


Tegen de tijd dat we terug zijn in het guesthouse is de warmte zo drukkend dat we opnieuw siësta houden, maar nu de hele middag. Het enige wat we doen is een taxi bestellen voor morgenochtend vroeg: de trein die ons naar Washington moet brengen vertrekt om 7.10u, en we willen onze koffertjes deze keer als checked baggage alvast naar Newark sturen zodat we ze in Washington niet mee hoeven slepen. Tegen zessen wordt het wat minder warm en de wolken verdwijnen. We eten pizza's bij restaurant Mona Lisa, met aan de wand tientallen variaties op het thema van Da Vinci. Grappig dat ons, als we koffie na bestellen, niet gevraagd wordt naar regular of decaf, en de koffie wordt in kop en schotel geserveerd. Nog de Franse invloed?

We pakken al zoveel mogelijk onze spullen, drinken nog een glas fris in de tuin, en gaan tijd naar bed. De wekker gaat op 5 uur, dan hebben we nog tijd genoeg. Of er van slapen veel terecht zal komen? Het is nog erg warm en benauwd, al is het tien uur in de avond.